Zamówienia telefoniczne 791 051 087
Koszty dostawy: Warszawa Dostawy 0zł*

Musy i nowoczesne ciastka i torty


Wyglądają niczym apetyczne lekkie chmurki, a w smaku to prawdziwe niebo w gębie – ciasta i torty musowe coraz częściej grają główną rolę na różnego rodzaju imprezach, przyjęciach i spotkaniach, z powodzeniem zastępując klasyczne wypieki. Czym się wyróżniają i jak powstają te nowoczesne, puszyste kulinarne cuda? Opowiemy o tym trochę w dzisiejszym wpisie. Ostrzegamy, że niejednej osobie może polecieć ślinka!

Torty z musu 

Odkąd w ofercie naszej cukierni w Warszawie pojawiły się okolicznościowe torty z musu, na brak zainteresowania nie możemy narzekać. Wypieki te urzekają swoim wyglądem, a jeszcze bardziej – wyjątkowym smakiem. Po prostu rozpływają się w ustach i błyskawicznie znikają z talerzy, podbijając serca małych i dużych. Torty z musu mogą mieć różne smaki, na przykład czekoladowy, tiramisu, oreo, raffaello... Znajdzie się także coś dla wielbicieli owoców. Pyszne musowe torty truskawkowe czy mango smakują dzieciom i dorosłym – sprawdzą się na każdej imprezie

Jak wygląda tort z musu? Jego podstawą może być cienki biszkopt, a sam mus to połączenie masy (owocowej, czekoladowej i każdej innej) z żelatyną, która nadaje mu charakterystyczną piankową konsystencję. W skład musu może także wchodzić śmietanka. Nasze torty z musu mają okrągły kształt, a dekorujemy je błyszczącą warstwą lustrzanego szkliwa, które dodają ciastu elegancji i wykwintności. Na niej można ułożyć dowolne dekoracje – figurki z masy cukrowej, ciastka, owoce, kwiaty... Taki nowoczesny tort nie tylko obłędnie smakuje, ale też wygląda jak małe dzieło sztuki i to zarówno w całości, jak i po przekrojeniu.

Piękne i smaczne ciasta musowe 

Mus to doskonała baza do tworzenia tortów, a także innych wypieków, w tym ciast i ciasteczek. Można dowolnie go formować, tworząc atrakcyjne kształty, lub połączyć kilka mas musowych o różnych smakach i kolorach. Ciastka musowe mogą także powstać w wersji bez glutenu, bez laktozy i wegańskiej (żelatynę zastępuje się wówczas np. agarem). Z pewnością warto spróbować lekkich i delikatnych ciast, które sprawdzą się świetnie na wiele okazji!

Wróć