Wybierz dla siebie:
Najczęściej oglądane
Zapraszamy na świeże pączki oraz chrupiące faworki wypiekane według tradycyjnej receptury przekazywanej z pokolenia na pokolenie. Te znane wszystkim miłośnikom słodkości wypieki zwykle podawane są podczas spotkań w gronie rodziny i przyjaciół. Często jedzone są również jako szybka przekąska w drodze do pracy lub szkoły. Dawniej spożywano je głównie na przełomie zimy i wiosny, obecnie jednak towarzyszą nam przez cały rok. Najwięcej zjadamy ich oczywiście w tłusty czwartek, czyli ostatni czwartek przed początkiem wielkiego postu. Przyjmuje się, że osoba, która w ten dzień nie zje ani jednego pączka lub faworka, przez resztę roku będzie wiodła nieszczęśliwe życie.
Kto z nas nie kojarzy smaku świeżo upieczonych, pachnących pączków i faworków posypanych cukrem pudrem lub posmarowanych lukrem? Mało kto potrafi oprzeć się tej słodkiej pokusie, która od lat stanowi jeden z symboli polskiej kultury kulinarnej. Choć nie można zaprzeczyć, że to przysmak wysokokaloryczny i niewskazany dla osób dbających o linię, warto jednak choć sporadycznie pozwolić sobie na ten smakołyk. Przygotowywane przez nas w Warszawie pączki i faworki nie tylko poprawiają samopoczucie, ale także dostarczają energii oraz wartości odżywczych. Wszystko dlatego, że wypiekamy je z wysokiej jakości składników.
Oto kilka powodów, dla których warto zdecydować się na zamówienie pączków i faworków, zamiast próby ich przygotowania w domu.
Szukasz pysznych i chrupiących faworków w Warszawie? A może masz ochotę na lody rzemieślnicze? Nie mogłeś lepiej trafić. Zapraszamy do naszych dwóch stołecznych cukierni. Pierwsza z nich znajduje się na Starym Mieście, natomiast druga na Żoliborzu. Przyjmujemy również zamówienia online. Zapewniamy dostawę pod wskazany adres. Jeśli faworki i pączki w Warszawie, to tylko u nas!